4 personen
gemiddeld
40 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Schnitzel met pestosaus

Schnitzel met pestosaus

ingrediënten


40 min
4 personen
50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

20 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

50 gram basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mascarpone

dit product is niet beschikbaar

scheutje droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

4 ongepaneerde schnitzels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vijzel

keukenpapier

  • 1 Sla de schnitzels iets platter en dep ze goed droog met keukenpapier.
  • 2 Bestrooi aan beide kanten met zout, peper en bloem. Schud de overtollige bloem eraf.
  • 3 Verhit de olie en boter in een grote koekenpan op middelhoge stand en bak hierin het vlees 2 minuten per kant.
  • 4 Neem uit de pan en houd het vlees op een schaal eventueel warm in een matig warme oven.
  • 5 Voeg de citroenrasp toe aan het bakvet en roer de aanbaksels los.
  • 6 Blus af met de wijn, voeg de mascarpone toe en laat op middelhoge stand een halve minuut koken.
  • 7 Schakel de warmtebron uit en roer de pesto erdoor tot een gladde saus.
  • 8 Giet deze pestosaus over het vlees en serveer direct.

bereidingstip

Dit recept is lekker met spaghetti en geroerbakte spinazie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 30 gram