4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Schnitzel met roomandijvie en opbakkertjes

Schnitzel met roomandijvie en opbakkertjes

ingrediënten


30 min
4 personen
125 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

500 gram andijvie

dit product is niet beschikbaar

4 varkensschnitzels

dit product is niet beschikbaar

700 gram opbakkertjes
6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes.
  • 2 Verhit in een hapjespan 2 el olie. Bak de opbakkertjes in 10 min. goudgeel en gaar. Breng op smaak met zout. Verhit in een ruime koekenpan 2 el olie. Bak de schnitzels in 8 min. lichtbruin en gaar.
  • 3 Verhit in een 2e koekenpan de laatste 2 el olie. Fruit de ui met de knoflook 1 min. Bak de paprika 3 min. mee.
  • 4 Schep de andijvie in 2 porties erdoor en laat het blad al omscheppend slinken. Voeg de crème fraîche toe en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Leg de schnitzels op 4 borden. Schep er de roomandijvie bij en serveer met de opbakkertjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 638 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 38 gram