4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Schnitzels met studentenhaver en rijst

Schnitzels met studentenhaver en rijst

ingrediënten


25 min
4 personen
1 bosje verse koriander

dit product is niet beschikbaar

1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter volle yoghurt

dit product is niet beschikbaar

350 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

350 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

150 gram studentenhaver

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 ongepaneerde varkensschnitzels

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en bak hierin de schnitzelrepen in 3-4 minuten goudbruin.
  • 2 Bak de ui kort mee. Schep het vlees en de ui uit de pan.
  • 3 Rooster de studentenhaver kort in het bakvet. Bestrooi met de bloem en kerrie en bak omscheppend 2-3 minuten. Blus af met de bouillon en breng aan de kook.
  • 4 Voeg de doperwten en het vlees toe. Kook 3-4 minuten zachtjes en roer regelmatig.
  • 5 Roer de yoghurt erdoor en verwarm zonder te koken.
  • 6 Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de koriander.
  • 7 Lekker met witte rijst of Turks brood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 470 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 37 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté