eenvoudig
20 min.
lunch, tussendoortje, nagerecht/desserts, nagerecht, brunch
home recepten Schotse wentelteefjes

Schotse wentelteefjes

ingrediënten


20 min
2 eetlepels witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels sinaasappelmarmelade
3 eetlepels whisky
75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën mueslibrood

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën grof bruinbrood

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop de eieren los met de melk en een snuf (zee)zout. Week de sneetjes brood in dit mengsel.
  • 2 Verhit de boter en bak hierin het brood circa 2 minuten per kant. Meng intussen 1 eetlepel whisky door de marmelade.
  • 3 Klop de slagroom met de rest van de whisky en de basterdsuiker lobbig. Bestrijk de wentelteefjes aan één kant met de marmelade en serveer ze met de whiskyroom.

bereidingstip

Neem abrikozenjam in plaats van marmelade.. Vervang de slagroom in dit recept door vanillekwark.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 565 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 12 gram