4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Schouderkarbonade met courgettegratin en kruidenmosterd

Schouderkarbonade met courgettegratin en kruidenmosterd

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

500 gram courgettes

dit product is niet beschikbaar

500 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar

4 schouderkarbonades

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

1 lage ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • 2 Kook de aardappelen 5 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
  • 3 Leg de aardappel- en courgetteplakken dakpansgewijs in de ovenschaal.
  • 4 Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht. Meng 4 eetlepels olijfolie met zout, peper, knoflook, 1 theelepel citroenrasp en 1 eetlepel citroensap.
  • 5 Bestrijk de aardappelen en courgettes met dit mengsel. Giet de rest eroverheen.
  • 6 Zet de schaal 15-20 minuten in het midden van de oven.
  • 7 Bak de karbonades in de rest van de olie aan beide kanten goudbruin. Voeg een klein scheutje water toe en laat ze 5 minuten garen.
  • 8 Meng 1 eetlepel citroensap en de bieslook of peterselie door de mosterd. Serveer het vlees met de mosterd en de courgettegratin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 535 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 30 gram