4 personen
gemiddeld
60 min.
bijgerecht
home recepten Schouderkarbonade met smokey knoflooksaus

Schouderkarbonade met smokey knoflooksaus

ingrediënten


60 min
4 personen
1 eetlepel crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel oregano

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

4 grote schouderkarbonades
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 bollen knoflook

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue met deksel

aluminiumfolie

  • 1 Steek de barbecue aan. Bekleed het rooster voor de helft met aluminiumfolie. Snijd de topjes van de knoflookbollen, zodat de teentjes zichtbaar worden en leg ze met het snijvlak naar boven in een ovenschaaltje.
  • 2 Giet de olijfolie erover, zodat deze tussen de teentjes kan lopen. Bestrooi met zout en zet het schaaltje op de barbecue. Sluit het deksel van de barbecue en laat minimaal 45 minuten garen.
  • 3 Rasp intussen de helft van de citroenschil af en pers de vrucht uit. Wrijf de karbonades in met wat olijfolie, citroenrasp, de helft van het citroensap, de oregano, zout en peper.
  • 4 Leg de karbonades na 20 minuten naast het schaaltje met knoflook op het aluminiumfolie en rooster 10 minuten. Keer om en rooster nogmaals 10 minuten. Laat afgedekt rusten onder folie.
  • 5 Neem de knoflook uit het schaaltje en druk de teentjes uit de schil in een ander schaaltje. Roer de mayonaise, crème fraîche en een scheutje citroensap erdoor en breng op smaak met zout en peper. Serveer deze knoflooksaus bij de karbonades. Lekker met friet en een groene salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 30 gram