-
1
Verwarm de oven voor op 100ºC. Klop met een mixer in een vetvrije ruime kom de eiwitten met een snuf zout tot stijve pieken.
-
2
Voeg de kristalsuiker tijdens het kloppen in delen toe. Klop zo lang tot het eiwit glad en glanzend is en blijft hangen aan een omgekeerde lepel.
-
3
Meng de poedersuiker met de maizena en spatel dit
luchtig door het eiwit. Teken op een stuk bakpapier een cirkel van 26 cm ø (gebruik eventueel een bord of deksel met die maat).
-
4
Plak de hoekjes van het bakpapier vast met wat eiwit op de bakplaat zodat het niet verschuift. Vul de spuitzak met eiwitschuim en spuit cirkels als nestjes tegen elkaar aan op de tekenlijn, tot een kransvorm. Vul ook het midden op.
-
5
Zet
2 uur in de oven tot de buitenkant stevig is, maar de binnenkant nog zacht is. Schakel dan de oven uit en laat de krans in de uitgeschakelde oven nog 6 uur verder drogen (dit kan een dag van tevoren, mits de krans in een luchtdichte trommel
wordt bewaard).
-
6
Rooster de kokossnippers in een droge, hete koekenpan. Klop de slagroom lobbig.
-
7
Meng de yoghurt met het uitgeschraapte vanillemerg en de honing. Spatel de slagroom erdoor.
-
8
Vul de schuimcirkels met een beetje romige yoghurt en leg
de suikereitjes in deze nestjes. Bestrooi met de kokossnippers.
bereidingstip
Combineer de paaseitjes met gehakte pistachenoten.