4 personen
gemiddeld
15 min.
klein gerecht, nagerecht, nagerecht/gebak, brunch
home recepten Scones met gedroogd fruit

Scones met gedroogd fruit

ingrediënten


15 min
4 personen
bloem

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter yoghurt

dit product is niet beschikbaar

rozijnen
dadel

dit product is niet beschikbaar

abrikoos

dit product is niet beschikbaar

75 gram gemengd gedroogd fruit

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

25 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

225 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Meng het bakmeel met de suiker, bakpoeder en een snuf zout en wrijf de boter er met een koele hand doorheen.
  • 2 Kneed de stukjes fruit en de yoghurt er goed door tot een soepel deeg.
  • 3 Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en steek er met een glaasje rondjes uit.
  • 4 Leg de rondjes op de bakplaat en bak de scones in 10-15 minuten lichtbruin en gaar. Serveer warm.
  • 5 Lekker met slagroom of roomkaas en jam.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 8 gram