4 personen
eenvoudig
10 min.
nagerecht

Scroppino

ingrediënten


10 min
4 personen
300 milliliter prosecco

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter limoncello

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter citroensorbetijs

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Doe het sorbetijs met de limoncello in een grote maatbeker.
  • 2 Schenk de prosecco erbij en pureer kort met de staafmixer tot het mengsel glad en luchtig is.
  • 3 Schenk de scroppino direct in 4 (gekoelde) flûtes of wijnglazen. Serveer meteen.

bereidingstip

Zet de glazen 30 min. voor serveren in de koelkast of diepvries, zodat de scroppino goed koud blijft.. <h4>Zo maak je alcoholvrije scroppino</h4> Het alcoholpercentage van scroppino hangt af van de drank die je gebruikt, maar meestal is dat zo’n 5-8%. Niet alcoholvrij dus. Liever een alcoholvrije variant? Vervang de limoncello en prosecco door alcoholvrije mousserende witte wijn. Ook citroensorbetijs zonder alcohol is geschikt.. <h4>Wat is scroppino?</h4> Scroppino (ook wel sgroppino) is een frisse Italiaanse cocktail op basis van citroenijs, prosecco en wodka. Oorspronkelijk komt dit drankje uit de regio rond Venetië, waar het vaak wordt geserveerd als tussengerecht of nagerecht. Deze variant is bereid met limoncello, wat zorgt voor een frissere en minder bittere smaak.. <h4>Hoe maak je romige, schuimige scroppino</h4> • Voor een romige scroppino gebruik je citroenroomijs in plaats van sorbetijs. Een scheutje slagroom toevoegen kan ook. <br> • Extra schuim? Doe het ijs in een kom, voeg de limoncello toe en klop het mengsel stevig met een garde tot er schuim ontstaat. Voeg daarna de prosecco toe en schenk in gekoelde glazen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 243 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 0 gram