staafmixer
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
staafmixer
bereiden
bereidingstip
Zet de glazen 30 min. voor serveren in de koelkast of diepvries, zodat de scroppino goed koud blijft.. <h4>Zo maak je alcoholvrije scroppino</h4> Het alcoholpercentage van scroppino hangt af van de drank die je gebruikt, maar meestal is dat zo’n 5-8%. Niet alcoholvrij dus. Liever een alcoholvrije variant? Vervang de limoncello en prosecco door alcoholvrije mousserende witte wijn. Ook citroensorbetijs zonder alcohol is geschikt.. <h4>Wat is scroppino?</h4> Scroppino (ook wel sgroppino) is een frisse Italiaanse cocktail op basis van citroenijs, prosecco en wodka. Oorspronkelijk komt dit drankje uit de regio rond Venetië, waar het vaak wordt geserveerd als tussengerecht of nagerecht. Deze variant is bereid met limoncello, wat zorgt voor een frissere en minder bittere smaak.. <h4>Hoe maak je romige, schuimige scroppino</h4> • Voor een romige scroppino gebruik je citroenroomijs in plaats van sorbetijs. Een scheutje slagroom toevoegen kan ook. <br> • Extra schuim? Doe het ijs in een kom, voeg de limoncello toe en klop het mengsel stevig met een garde tot er schuim ontstaat. Voeg daarna de prosecco toe en schenk in gekoelde glazen.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 243 kcal |
vet | 0 gram |
verzadigd vet | 0 gram |
koolhydraten | 41 gram |
eiwit | 0 gram |
WEB01-SPAR-PU