-
1
Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan en hak ze grof. Klop de eiwitten iets luchtig. Voeg 1 eetlepel suiker toe en klop luchtiger. Voeg op deze manier nog 6 eetlepels suiker
toe en klop het eiwit glanzend en stijf. Houd apart.
-
2
Klop de eidooiers au bain-marie met de rest van de suiker en vanillesuiker luchtig en lichtgeel. Houd apart.
-
3
Klop de slagroom stijf. Spatel dan eerst de geklopte eidooiers en daarna voorzichtig het eiwit
erdoor.
-
4
Bekleed de cakevorm met vershoudfolie en strooi een kwart van de hazelnoten over de bodem. Giet een derde van het roommengsel over de hazelnoten. Verdeel 1 eetlepel van de hazelnootpasta en een derde van de chocolade erover. Herhaal dit tot alles op is en bedek met de folie.
-
5
Laat minimaal 8 uur of een nacht opstijven in de diepvries. Stort dan uit de vorm en snijd de semifreddo in plakken.
bereidingstip
In deze semifreddo met hazelnoten en chocolade wordt rauw ei gebruikt. Het is hierdoor niet geschikt voor ouderen, zieken, zwangeren en jonge kinderen.