eenvoudig
35 min.
lunch, brunch, ontbijt
home recepten Sesam-bagels

Sesam-bagels

ingrediënten


35 min
3 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

1 zakje gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

schone theedoek

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Breng een pan met ruim kokend water en de honing aan de kook. Stort het deeg op het werkvlak en vorm tot 8 bolletjes. Steek een vinger door elk bolletje deeg en zorg ervoor dat dit gat circa 5 cm is.
  • 2 Leg de bagels steeds één voor één in het kokende water en kook 2 minuten. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op de theedoek.
  • 3 Leg de bagels op de bakplaat. Bestrijk ze met de boter en bestrooi met de sesam. Bak in de oven in 20-25 minuten goudbruin.

bereidingstip

Bestrooi de bagels ook eens met maanzaad of gedroogde kruiden, zoals oregano of tijm.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 305 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 9 gram