4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Sesamnoedels met teriyaki-speklapjes

Sesamnoedels met teriyaki-speklapjes

ingrediënten


25 min
4 personen
4 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

400 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels sesamolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram noedels

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter woksaus teriyaki

dit product is niet beschikbaar

4 speklapjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Wentel de speklappen door 4 eetlepels teriyaki-saus. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin het spek op middelhoge stand in circa 12 minuten goudbruin en knapperig.
  • 2 Voeg de rest van de saus toe en warm nog even door. Bereid intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 3 Giet ze af en roer de sesamolie erdoor. Kook de peultjes in circa 5 minuten beetgaar en serveer met de noedels en speklapjes. Bestrooi met het sesamzaad.

bereidingstip

Dit noedelgerecht bevat al peultjes, maar je kunt het verder uitbreiden met een bijgerecht wanneer je graag nog wat extra groente eet. Lekker erbij is bijvoorbeeld gewokte prei met knoflook en oestersaus. Dit recept vind je elders op boodschappen.nl.. Heb je iets meer tijd? Maak dan zelf de teriyaki-saus. Het recept vindt je elders op boodschappen.nl.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 755 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 27 gram