4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Shakshuka met feta

Shakshuka met feta

ingrediënten


25 min
4 personen
1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels verse gemengde kruiden
200 gram feta

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

4 paprika's

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 uien

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg de knoflook, aubergine, paprika en rode peper toe en bak in circa 15 minuten gaar.
  • 2 Voeg de tomatenblokjes en wijnazijn toe en roer goed. Maak 4 kleine kuiltjes in de pan en breek hierin de eieren. Verbrokkel de feta over het gerecht en leg een deksel op de pan. Bak de eieren zo in 4-6 minuten gaar.
  • 3 Bestrooi de shakshuka met de kruiden en serveer het stokbrood erbij.

bereidingstip

Wij eten de shakshuka als hoofdmaaltijd, maar bij stevige trek doet hij het stiekem ook heel goed als ontbijt!. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 24 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté