4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Shakshuka met saucijsjes

Shakshuka met saucijsjes

ingrediënten


20 min
4 personen
1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 blikken tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel ras el hanout

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 saucijzen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie in een hapjespan. Snijd elk saucijsje in vieren en bak de stukjes om en om bruin in de olie.
  • 2 Neem uit de pan en voeg de ui toe aan het bakvet. Fruit op een lage stand tot de ui zacht en goudbruin is. Voeg de knoflook, ras el hanout, chilipeper en tomatenpuree toe en bak nog 1 minuut zachtjes mee.
  • 3 Giet de tomatenblokjes in de pan en roer alles goed door. Leg de saucijsjes in de saus en laat circa 10 minuten pruttelen op een lage stand. Breng op smaak met zout.
  • 4 Breek steeds 1 ei in een kopje. Maak met een lepel een kuiltje in de saus en giet het ei hierin.
  • 5 Laat de eieren op een lage stand 8-10 minuten garen in de saus. Bestrooi dan met de peterselie. Lekker met geroosterd brood.

bereidingstip

Dit recept is ook lekker als ontbijt of brunch.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 300 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 25 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté