eenvoudig
15 min.
klein gerecht
home recepten Shakshuka met tomaat en feta

Shakshuka met tomaat en feta

ingrediënten


15 min
4 takjes koriander

dit product is niet beschikbaar

feta

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 handje cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 scheutje gezeefde tomaat

dit product is niet beschikbaar

1 snufje komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

4 theelepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 1 theelepel olijfolie per pannetje en fruit daarin voor 4 pannetjes het sjalotje de knoflook en een snuf komijnpoeder (djinten).
  • 2 Voeg een scheutje gezeefde tomaten of gehakte tomaatjes en een beetje gehakte rode peper toe. Laat 5-6 minuten stoven.
  • 3 Maak een kuiltje in het midden en breek daarin 1 ei. Leg een ander pannetje er omgekeerd op zodat het eiwit kan stollen.
  • 4 Verkruimel wat feta erover en garneer eventueel met een takje koriander.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram