4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Shakshuka uit de oven met chorizo

Shakshuka uit de oven met chorizo

ingrediënten


30 min
4 personen
1 ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar

1 handje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

200 gram feta

dit product is niet beschikbaar

8 eieren

dit product is niet beschikbaar

250 gram chorizo

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 gele paprika's

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grote ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng de rode ui met de olie, komijn, aubergine, paprika en tomatenblokjes in de ovenschaal.
  • 2 Breng op smaak met zout en peper en roer goed door. Verdeel de chorizo erover en bak 25 minuten in de oven.
  • 3 Neem de schaal uit de oven en maak 8 kuiltjes. Breek de eieren in de kuiltjes en verbrokkel de feta erover.
  • 4 Zet de schaal nogmaals in de oven en bak nog 6-8 minuten tot de eidooiers halfzacht zijn en het eiwit is gestold. Bestrooi met de peterselie.
  • 5 Serveer de shakshuka met de ciabatta.

wijnadvies

De combinatie van tomaat en chorizo in dit gerecht vraagt om kracht en kruidigheid, zoals de Toscaanse Sensi Chianti DOCG in zich heeft.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 795 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 42 gram
recalls | bekijk ze hier!