4 personen
eenvoudig
25 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
home recepten Shoarma-gehaktballetjes met paprika

Shoarma-gehaktballetjes met paprika

ingrediënten


25 min
4 personen
knoflooksaus

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

paneermeel
1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels gyroskruiden

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels shoarmakruiden

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kneed het gehakt met het ei, de shoarmakruiden, knoflook, peterselie, paprika en peper naar smaak. Voeg wat paneermeel toe als het mengsel te vochtig is.
  • 2 Vorm circa 12 balletjes van het gehakt. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes op middelhoge stand rondom bruin.
  • 3 Bak de balletjes daarna gaar op een lage stand en keer regelmatig om. Serveer ze met knoflooksaus.

bereidingstip

Deze gehaktballetjes smaken lekker met pitabrood, feta en ijsbergsla.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 26 gram