4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Shoarmaflappen met gepofte tomaat

Shoarmaflappen met gepofte tomaat

ingrediënten


20 min
4 personen
8 plakken diepvries hartigetaartdeeg

dit product is niet beschikbaar

600 gram shoarmavlees

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels broodkruim

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

4 vleestomaten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage ovenschaal

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de vleestomaten horizontaal. Meng 3 eetlepels olie met de knoflook, zout en versgemalen peper.
  • 2 Zet de tomaten in een lage ovenschaal met de snijzijde naar boven. Bestrooi met het broodkruim en besprenkel met de knoflookolie. Zet de tomaten in de oven.
  • 3 Fruit de ui in de rest van de olie en bak de paprika circa 2 minuten mee.
  • 4 Voeg het shoarmavlees toe en roerbak circa 10 minuten. Laat een beetje afkoelen.
  • 5 Leg 4 plakjes deeg naast elkaar en verdeel het shoarmavlees erover.
  • 6 Prik met een vork gaatjes in de 4 andere deegplakjes, leg ze op het shoarmavlees en plak de deegranden met water op elkaar. Druk de deegranden met een vork goed vast.
  • 7 Leg de flappen op de bakplaat en bak ze 15-20 minuten bij de tomaten in de oven tot het deeg goudbruin en gaar is.
  • 8 Serveer de shoarmaflappen met de tomaten en eventueel groene salade.

bereidingstip

Vorm van de 2 overige deegplakjes uit het pakje brede repen, rol ze uit en versier de flappen ermee.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 680 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 39 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate