eenvoudig
15 min.
bijgerecht
home recepten Sinaasappel-basilicumpesto

Sinaasappel-basilicumpesto

ingrediënten


15 min
75 milliliter olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

50 gram kappertjes
75 gram basilicumblaadjes

dit product is niet beschikbaar

175 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

3 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Boen 1 sinaasappel schoon onder heet water en rasp de schil eraf. Schil 3 sinaasappels dik en snijd de partjes vruchtvlees uit de vliesjes.
  • 2 Hak de amandelen niet helemaal fijn in een keukenmachine. Voeg de basilicum en kappertjes toe en maal kort mee.
  • 3 Doe de sinaasappelpartjes erbij en maal 1 minuut. Voeg de sinaasappelrasp toe, giet de olijfolie er in een straaltje bij en meng goed. Breng de pesto eventueel op smaak met zout.
  • 4 Lekker bij vis, kip of op bruschetta.

bereidingstip

Vervang de kappertjes in dit recept door groene olijven.. Voeg 1 theelepel honing toe aan de pesto.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 2040 kcal
vet 177 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 44 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté