16 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Sinaasappel-kaneelkoekjes

Sinaasappel-kaneelkoekjes

ingrediënten


20 min
16 personen
3 eetlepels sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

250 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

3 theelepels kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

350 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C. Meng zelfrijzend bakmeel met kaneelpoeder. Voeg de boter toe en meng het tot een kruimelig mengsel.
  • 2 Boen de sinaasappel schoon en rasp 2 theelepels van de schil. Pers de sinaasappel en zet het sap apart.
  • 3 Klop het ei los en roer het met de suiker en de sinaasappelrasp door het meelmengsel. Kneed alles met een koele hand tot een samenhangend deeg.
  • 4 Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van maximaal 1/2 cm dik.
  • 5 Steek er met een koekjessteker of met de rand van een glas of kopje koekjes uit en bak ze op de bakplaat in het midden van de oven in 10-12 minuten gaar.
  • 6 Meng intussen voor het glazuur poedersuiker met kaneelpoeder en 3 eetl. sinaasappelsap. Bestrijk de gebakken koekjes ermee

bereidingstip

Bestrooi het glazuur met muisjes, hagelslag of gehakte geraspte sinaasappelschil of gehakte nootjes en maak op die manier een heleboel verschillende koekjes.

wijnadvies

Verrukkelijk te combineren met een muskaatwijn als Beaumes-de-Venise, of de fijnzoete Monbazillac (10-12°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 220 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 3 gram