eenvoudig
60 min.
nagerecht
home recepten Sinaasappel konfijten

Sinaasappel konfijten

ingrediënten


60 min
500 gram kristalsuiker

dit product is niet beschikbaar

4 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

zeef

  • 1 Was 3-4 sinaasappelen en dep ze goed droog. Schil ze en verwijder daarbij zoveel mogelijk wit. Snijd de schillen in reepjes van ½ cm dik en ca. 5 cm lang en blancheer ze ca. 2 minuten in kokend water. Giet af en laat uitlekken.
  • 2 Doe 500 g kristalsuiker met 500 ml water in een pan. Verwarm op een lage stand tot alle suiker is opgelost. Voeg de schilletjes toe en kook gedurende ca. 1 uur op een lage stand, tot een dikke siroop ontstaat. Zeef de schilletjes en laat uitlekken.
  • 3 Trek de schilletjes uit elkaar en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze goed uitharden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 112 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 0 gram