gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Sinaasappel-laagjespudding

Sinaasappel-laagjespudding

ingrediënten


15 min
1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

100 gram verse roomkaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter witte druivensap
8 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Laat de blaadjes gelatine circa 5 minuten weken in koud water.
  • 2 Verwarm het druivensap met de suiker en los hier de gelatine in op tot er geen klontjes meer zijn.
  • 3 Klop dit mengsel goed door 500 mililiter sinaasappelsap en roer tot het afgekoeld en lobbig is.
  • 4 Roer de rest van het sap goed door de mascarpone. Verdeel dit over de bodem van 4 hoge glaasjes.
  • 5 Verdeel de partjes sinaasappel over de mascarpone en giet de glazen dan verder vol met de sinaasappelgelei.
  • 6 Laat de pudding een paar uur opstijven in de koelkast en serveer met een lange lepel.

bereidingstip

Lekker met geklopte slagroom.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 255 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 7 gram