20 personen
eenvoudig
60 min.
nagerecht
home recepten Sinaasappel-speculaastrifle

Sinaasappel-speculaastrifle

ingrediënten


60 min
20 personen
cake naturel
4 eetlepels cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

100 gram kristalsuiker

dit product is niet beschikbaar

3 zakjes slagroomversteviger

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter vanillevla

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter chocoladevla

dit product is niet beschikbaar

1 pak speculaas met amandelen
5 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

glazen kom

glazen (trifle)schaal

  • 1 Schil 4 sinaasappelen boven een kom. Snijd zoveel mogelijk van het witte deel mee. Bewaar de schillen om gekonfijte schillen mee te maken (zie pagina 30). Snijd de sinaasappelen met een scherp mes in dunne ronde plakken.
  • 2 Klop voor de sinaasappelroom 250 ml slagroom stijf met een zakje slagroomversteviger en 2 el suiker. Rasp de schil van de laatste sinaasappel fijn, halveer en pers het sap uit. Roer de rasp, 2 el sinaasappelsap en 250 ml vanillevla door de room.
  • 3 Klop voor de chocoladeroom 250 ml slagroom stijf met een zakje slagroomversteviger, 2 el suiker en 4 el cacao. Schep 250 ml chocoladevla door het mengsel. Klop de laatste 250 ml slagroom stijf met een zakje slagroomversteviger en 2 el suiker.
  • 4 Verkruimel de speculaasjes grof en snijd de cake in plakken. Bewaar 3 el speculaaskruimels voor de trifletopping.
  • 5 Begin nu met het opbouwen van de trifle in de schaal. Strooi de helft van de kruimels in de bodem van de schaal. Schep de helft van de vanille-sinaasappelroom op de kruimels. Bewaar 6 plakjes sinaasappel voor de bovenkant van de trifle. Zet sinaasappelplakjes rechtop tegen de binnenkant van de schaal. Zet ze eventueel vast met een plakje cake. Vul de ruimte op met plakjes cake en besprenkel deze met het sinaasappelsap.
  • 6 Schep op de cake een laag chocoladeroom en daarop de rest van de vanille-sinaasappelroom. Strooi de rest van de speculaaskruimels over de roomlaag, en verdeel de overgebleven plakjes sinaasappel over de kruimels. Schep de slagroom hier bovenop en decoreer met gekonfijte schilletjes (zie pagina 30) en de achtergehouden kruimels.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 336 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 4 gram