8 personen
gemiddeld
10 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Sinaasappelcake

Sinaasappelcake

ingrediënten


10 min
8 personen
200 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sinaasappellikeur
theelepel baking soda

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

200 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sinaasappelrasp

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sinaasappelrasp
1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram fijne tafelsuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC. Bestuif de cakevorm met bloem. Klop de boter met de suiker, vanillesuiker en 2 eetlepels sinaasappelrasp met een elektrische mixer in enkele minuten tot een luchtige crème.
  • 2 Voeg een voor een de eieren toe en klop minimaal 5 minuten door. Klop het zelfrijzend bakmeel erdoor. Houd 4 eetlepels sinaasappelsap apart en klop de rest van het sap met het citroensap en de baking soda door het beslag.
  • 3 Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in het midden van de oven in circa 50 minuten gaar. Laat de cake op een rooster afkoelen en stort daarna op een schaal. Bedruppel de cake naar wens met de likeur als de cake nog warm is.
  • 4 Klop de poedersuiker met de rest van het sinaasappelsap en 1 theelepel sinaasappelrasp tot een dik glazuur. Giet over de afgekoelde cake en laat in 1 uur helemaal drogen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 5 gram