eenvoudig
15 min.
tussendoortje, brunch, ontbijt
home recepten Sinaasappelharten met pistache

Sinaasappelharten met pistache

ingrediënten


15 min
1 ei

dit product is niet beschikbaar

100 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

theelepel vanille-essence

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

150 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

1 blik croissantdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Haal het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking uit het blik.
  • 2 Bestuif het werkvlak met een beetje bloem en rol het deeg uit. Druk de geperforeerde deegnaden dicht tot één deeglap.
  • 3 Meng de roomkaas met de sinaasappelrasp, 2 eetlepels sinaasappelsap en vanille-essence. Bestrijk de deeglap tot 1 cm van de rand hiermee en bestrooi met de pistachenoten.
  • 4 Rol het deeg vanaf de lange kant aan beide kanten naar binnen op zodat 2 deegrollen naast elkaar ontstaan. Snijd het deeg met een scherp mes in plakken van circa 2 cm dik en leg ze met tussenruimte op de bakplaat.
  • 5 Trek de ronde onderkant van het deeg iets uit zodat er harten ontstaan. Bestrijk met ei en bak de koffiebroodjes in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin.

bereidingstip

Vervang het croissantdeeg door bladerdeeg. . Neem mascarpone in plaats van roomkaas.. Maak van dit recept hanenkammen. Bestrijk plakjes bladerdeeg voor de helft met de vulling. Bestrijk het onbelegde gedeelte van het deeg met ei. Vouw dubbel, plak de randen op elkaar en maak 3 inkepingen vanaf de dubbelgevouwen kant tot 1-2 cm van de rand. Vouw de ingesneden deegstukken iets uit.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 190 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 6 gram