gemiddeld
25 min.
tussendoortje
home recepten Sinaasappelkransjes

Sinaasappelkransjes

ingrediënten


25 min
sprinkels, gebaksdecoratie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sinaasappellimonadesiroop

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sinaasappellikeur
150 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

50 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepels melk
1 eetlepel zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

200 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 bakplaten met bakpapier

  • 1 Wrijf de boter kruimelig door het bakmeel. Verwarm de melk zonder te koken met de suiker en sinaasappelrasp tot de suiker is opgelost. Laat iets afkoelen en voeg met het ei toe aan het meelmengsel. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Kneed niet te lang tot een glad deeg. Vorm er bolletjes van ter grootte van een walnoot en rol deze op een met meel bestoven werkvlak uit tot dunne rolletjes van 15 cm lang.
  • 3 Draai 2 rolletjes om elkaar heen en vorm een rondje. Druk de uiteinden tegen elkaar. Leg de kransjes op de bakplaten en bak ze in de oven in 15-17 minuten goudbruin en gaar. Meng de poedersuiker met de likeur of siroop. Versier de koekjes ermee, bestrooi eventueel met decoratie en laat drogen.

bereidingstip

Maak in plaats van sinaasappelglazuur een suikerlaagje. Klop het eiwit van 1 ei schuimig met 1 eetlepel vanillesuiker. Bestrijk de kransjes ermee en bestrooi met 75 gram suiker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 300 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 2 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate