4 personen
gemiddeld
40 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje, hoofdgerecht

Sint-tapas

ingrediënten


40 min
4 personen
mespunt paprikapoeder
1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels yoghurt

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels kwark

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

mespunt paprikapoeder
2 eetlepels verse roomkaas met knoflook
100 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

9 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

6 winterpenen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel olie
1 beschuit

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel speculaaskruiden

dit product is niet beschikbaar

400 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verhit voor de kipballetjes de olie in een koekenpan en bak hierin de balletjes in circa 5 minuten rondom bruin en gaar. Giet een scheutje water erbij en laat de balletjes op een lage stand nog 5 minuten garen.
  • 2 Meng intussen alle ingrediënten voor de dip en breng op smaak met zout en peper. Serveer de balletjes (lauw)warm met de dip.
  • 3 Verwarm de oven voor op 220ºC en rooster de wortels circa 20 minuten in de oven, tot ze licht gekleurd en beetgaar zijn. Bestrooi met nog wat (licht geroosterde) sesam en serveer (lauw)warm.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrijk de cadeautjes met ei en bak in het midden van de oven in 25-30 minuten gaar en goudbruin. Laat iets afkoelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 795 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 41 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté