eenvoudig
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Sinterklaasblondies

Sinterklaasblondies

ingrediënten


20 min
100 gram kruidnoten
100 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

1 theelepels koek- en speculaaskruiden
1 eetlepel vanille-extract
150 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

175 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

300 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vierkant bakblik

bakpapier

handmixer

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de chocolade grof en smelt 200 g samen met de boter au bain-marie. Laat iets afkoelen.
  • 2 Bekleed intussen het bakblik met bakpapier. Mix de suiker, het vanille-extract en eieren in een ruime kom.
  • 3 Schenk al roerend het boter-chocolademengsel beetje bij beetje bij het eimengsel. Zeef het bakmeel en de speculaaskruiden erboven en spatel met een snufje zout erdoor. Meng ¾ van de kruidnoten erdoor.
  • 4 Schep het beslag in het bakblik en verdeel de rest van de chocolade en kruidnoten erover. Druk een beetje in het beslag. Bak in 30-35 min. in het midden van de oven gaar.
  • 5 Laat afkoelen tot kamertemperatuur en snijd in 18 stukjes.

bereidingstip

Restje over? Bewaar tot 2 dagen afgedekt buiten de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 255 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 3 gram