4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht, bijgerecht
home recepten Slabakjes met biefstuk, perzik en sesamdressing

Slabakjes met biefstuk, perzik en sesamdressing

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 wortel

dit product is niet beschikbaar

125 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

1 perzik

dit product is niet beschikbaar

2 biefstukken

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 kropjes little gem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Snijd het onderste gedeelte van de kropjes sla en trek de bladeren los.
  • 2 Verhit een grillpan met 1 eetlepel zonnebloemolie op middelhoge stand en gril hierin de biefstukken in circa 6 minuten rondom goudbruin en rosé van binnen. Laat het vlees rusten onder aluminiumfolie.
  • 3 Maak de grillpan schoon, zet hem opnieuw op de warmtebron met de rest van de zonnebloemolie en gril hierin de plakjes perzik kort tot er mooie grillstrepen ontstaan.
  • 4 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Leg de slablaadjes op borden. Snijd de biefstuk in dunne plakken en verdeel deze over de sla.
  • 5 Leg er wat gegrilde perzik, taugé, wortel en rode peper bij. Bestrooi met sesamzaadjes en serveer met de dressing en partjes limoen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 220 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 15 gram