4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Slakommetjes met pikante rijst en pulled pangasius

Slakommetjes met pikante rijst en pulled pangasius

ingrediënten


25 min
4 personen
1 theelepel chilisaus

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sambal

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels yoghurt

dit product is niet beschikbaar

limoen

dit product is niet beschikbaar

50 gram ongezouten cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

50 gram ongezouten pinda’s

dit product is niet beschikbaar

limoen

dit product is niet beschikbaar

bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

krop ijsbergsla

dit product is niet beschikbaar

300 gram pangasiusfilets

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels woksaus sweet & sour

dit product is niet beschikbaar

1 visbouillontablet
200 gram gele rijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst in water met het bouillonblokje. Giet af en laat droogstomen. Schep over in een wijde schaal en laat afkoelen.
  • 2 Verwarm intussen de woksaus in een koekenpan en wentel de pangasiusfilets erin. Leg een deksel op de pan en gaar de vis in circa 10 minuten op een lage stand. Laat afkoelen.
  • 3 Trek de slabladeren voorzichtig los van de krop en leg ze in ijskoud water. Klop de ingrediënten voor de saus door elkaar. Schep de rijst om met de rode peper, gember, bosui, koriander en het limoensap.
  • 4 Gebruik 8 slabladeren als kommetjes en schep de rijst erin. Pluk de pangasiusfilet uit elkaar met twee vorken en verdeel de vis over de rijst.
  • 5 Bestrooi de slakommetjes met de pinda’s en serveer met het sausje.

wijnadvies

Serveer bij dit recept de I am Pinot Grigio.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 355 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 21 gram