4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Slaschuitjes met garnalen en rijstnoedels

Slaschuitjes met garnalen en rijstnoedels

ingrediënten


20 min
4 personen
1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

1 wortel

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

1 krop kropsla

dit product is niet beschikbaar

500 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Thaise vissaus

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels Japanse rijstazijn

dit product is niet beschikbaar

120 gram rijstmie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bereid de noedels. Meng de azijn met de honing, vissaus, de helft van de gember, de helft van de knoflook en de helft van de rode peper.
  • 2 Verhit de olie en bak hierin de overige gember, knoflook en rode peper kort op een hoge stand. Voeg de garnalen toe en bak tot ze gaar zijn.
  • 3 Leg de slablaadjes met de bolle kant naar beneden op een schaal. Meng de noedels met de dressing en verdeel over de slaschuitjes. Rooster de cashewnoten in een droge, hete koekenpan en hak ze grof.
  • 4 Verdeel de garnalen en wortel erover. Besprenkel met de ketjap en bestrooi met de koriander en cashewnoten.

bereidingstip

Houd je van pittig? Bestrooi de slaschuitjes met extra ringetjes rode peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 31 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels