4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Slasoep met een gepocheerd eitje

Slasoep met een gepocheerd eitje

ingrediënten


20 min
4 personen
200 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels azijn

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 kleine kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar

1 krop kropsla

dit product is niet beschikbaar

stokbrood

dit product is niet beschikbaar

6 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng de helft van de olijfolie met de helft van de knoflook en wentel het stokbrood erin. Verdeel over een bakplaat en rooster in de oven in circa 8 minuten goudbruin.
  • 2 Verhit de rest van de olie op middelhoge stand en bak hierin de overige knoflook circa 1 minuut. Voeg de sla, aardappel en bouillon toe. Breng aan de kook en kook circa 10 minuten op een lage stand, tot de aardappel gaar is.
  • 3 Pocheer intussen de eieren. Breng in een (steel)pan een laagje water met de azijn tegen de kook aan. Breek een voor een de eieren boven het water en pocheer ze circa 3 minuten.
  • 4 Voeg de helft van de peterselie toe aan de soep en pureer glad met de staafmixer. Verwarm opnieuw en voeg de room toe.
  • 5 Schep de soep in kommen, verdeel de eieren erover en bestrooi met de croutons en overige peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 13 gram