4 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Slingerchips met chutneydip

Slingerchips met chutneydip

ingrediënten


30 min
4 personen
10 pappadums

dit product is niet beschikbaar

5 grote tortillawraps

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels chilisaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels azijn

dit product is niet beschikbaar

2 peperkorrels

dit product is niet beschikbaar

2 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

567 gram ananasschijven

dit product is niet beschikbaar

1 grote ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de olie en fruit hierin de stukjes ui op lage stand circa 10 minuten tot ze kleverig en bruin zijn.
  • 2 Voeg de ananas, de kruidnagels, de peperkorrels, de azijn, de chilisaus en een paar eetlepels van het ananassap toe en laat met het deksel op de pan op lage stand circa 10 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
  • 3 Verwarm een laagje olie in een frituurpan. Knip de tortilla’s of pappadums in een spiraal en leg ze in de hete olie tot ze lichtbruin kleuren (en in het geval van papadum opzwellen).
  • 4 Neem ze uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze warm of koud met de chutney.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 525 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 9 gram