4 personen
gemiddeld
60 min.
bijgerecht
home recepten Slow roasted spagaat-kip

Slow roasted spagaat-kip

ingrediënten


60 min
4 personen
1 kip

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

theelepel knoflookpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gerookt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue met deksel

keukenpapier

bakplaat

aluminiumfolie

  • 1 Leg de kip met het vel naar beneden op het rooster van de barbecue en laat in circa 10 minuten aan beide kanten bruin worden. Keer regelmatig met behulp van een tang.
  • 2 Leg een stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie of bakplaat onder de kip en sluit het deksel van de barbecue. Rooster de kip in 30-40 minuten gaar. Controleer met een prikker of de kip gaar is. Als er helder vocht uitloopt of het vlees makkelijk loslaat, is de kip gaar.
  • 3 Laat de kip nog 10 minuten rusten onder een stuk folie. Lekker met aioli of knoflooksaus en een tomatensalade met feta en koriander.

wijnadvies

Ga bij kip voor een volle chardonnay of soepele merlot.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 225 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 26 gram