4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
home recepten Smashed potatoes met parmezaan en knoflook-basilicummayonaise

Smashed potatoes met parmezaan en knoflook-basilicummayonaise

ingrediënten


25 min
4 personen
15 gram basilicum

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter mayonaise
50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 bol knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels venkelzaad

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram vastkokende aardappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

bakplaat met bakpapier

staafmixer

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Kook de aardappelen in 15 min. bijna gaar. Giet af en laat uitlekken.
  • 2 Smelt intussen de roomboter met de olie en meng het venkelzaad en wat zout erdoor. Snijd de bovenkant van de ongepelde bol knoflook, zodat de teentjes te zien zijn. Zet de bol op een stuk aluminiumfolie en pak in.
  • 3 Verdeel de aardappelen over de met bakpapier beklede bakplaat en plet ze met behulp van de onderkant van een glas (of een pureestamper).
  • 4 Verdeel het botermengsel over de aardappelen.
  • 5 Rooster de aardappelen met de knoflook 40 min. in het midden van de oven. Neem na 30 min. de knoflook uit de oven. Bestrooi de aardappelen met de kaas en rooster nog 10 min.
  • 6 Maak de knoflookmayonaise. Wip de teentjes knoflook uit de bol en pureer samen met de mayonaise en de basilicum tot een saus. Voeg eventueel wat water toe om het smeuïger te maken.
  • 7 Serveer de smashed potatoes met de knoflook-basilicummayonaise.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 581 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 11 gram