4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Smoor van rundvlees met Indische kruiden en kokosmelk

Smoor van rundvlees met Indische kruiden en kokosmelk

ingrediënten


25 min
4 personen
125 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

theelepel laospoeder

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

1 salamblad
2 theelepels chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

750 gram doorregen runderlappen

dit product is niet beschikbaar

4 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een braadpan. Bak het vlees snel aan alle kanten aan en bestrooi het daarna met zout.
  • 2 Voeg de gesnipperde sjalotjes, de knoflook uit de knijper, het chilipoeder, salamblad, laospoeder en gemberpoeder toe. Schep alles door het vlees en giet de bouillon en ketjap in de pan. Breng aan de kook.
  • 3 Temper de hittebron en laat het vleesmengsel, eventueel met een vlamverdeler onder de pan, ongeveer anderhalf uur zachtjes stoven.
  • 4 Haal het salamblad uit de pan. Giet de kokosmelk in de pan en breng aan de kook. Roer de kokosmelk goed door het vlees en laat alles, zonder deksel, nog eens 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • 5 Geef bij dit gerecht rijst of mie.

wijnadvies

Een stevig type Beaujolais, een Spaanse La Mancha of Valdepeñas (14-16°C) of een Argentijnse Malbec of Merlot (16-18°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 41 gram