4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Snelle flammkuchen met gehakt en salade

Snelle flammkuchen met gehakt en salade

ingrediënten


20 min
4 personen
20 gram zonnebloempitten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels slasaus

dit product is niet beschikbaar

1 zak gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 groene paprika's

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

250 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

4 grote tortillawraps

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 bakplaten met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Leg de wraps op de bakplaten en bestrijk ze met de crème fraîche.
  • 3 Verkruimel hierover het rauwe gehakt en bestrooi met paprikapoeder, peper en zout.
  • 4 Verdeel de paprika en ui erover en bak deze flammkuchen in de oven in circa 15 minuten gaar. Meng ondertussen de salade met de dressing.
  • 5 Serveer de flammkuchen met de salade erbij of erop en bestrooi met de zonnebloempitten.

bereidingstip

Liever een vegetarische versie? Vervang het gehakt door kaas naar keuze.. Flammkuchen komen oorspronkelijk uit de Elzas. Qua toppings is er veel mogelijk: mozzarella-spinazie-champignons, peer-walnoten-blauwe kaas, gerookte zalm-bieslook-ui. Experimenteer erop los!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 22 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté