- 1 Verhit de olie in een grote braadpan en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand.
- 2 Voeg de paprikareepjes toe en bak enkele minuten op middelhoge stand.
- 3 Voeg de knoflook, worst en salami toe en roerbak kort. Bestrooi met de paprikapoeder en komijn.
- 4 Roer de tomatenpuree los met een paar eetlepels van het tomatenvocht en voeg samen met de tomatenblokjes en laurier toe. Roer alles goed door en laat op een lage stand aan de kook komen.
- 5 Kook circa 5 minuten zonder deksel en laat nog circa 15 minuten stoven met het deksel op de pan.
- 6 Lekker met rijst of aardappelpuree.
bereidingstip
<h4> Wat is goulash? </h4> Goulash is een traditioneel stoofgerecht uit Hongarije dat al eeuwenlang wordt gegeten. Oorspronkelijk werd het bereid door herders, die rundvlees langzaam stoofden met ui, paprika en soms aardappelen. Het gerecht staat bekend om zijn diepe, kruidige smaak en wordt meestal gemaakt met rundvlees, zoals riblappen of sukade, omdat dit vlees door het lange stoven heerlijk mals wordt.. <h4> Wat is lekker om bij goulash te eten? </h4> Serveer goulash met aardappelpuree, rijst of knapperig brood om de saus mee op te dippen. Ook gestoomde groenten, frisse komkommersalade of een simpele groene salade passen er perfect bij voor wat extra balans.. <h4> Extra smaakmakers </h4> Geef je goulash extra diepte met gerookt paprikapoeder, een scheutje rode wijn of runderbouillon. Voeg ook eens laurier of karwijzaad toe voor een rijkere, kruidige smaak.. <h4> Goulash bewaren </h4> Laat de goulash volledig afkoelen en bewaar hem tot 3 dagen afgedekt in de koelkast of tot 3 maanden in de vriezer. Het gerecht wordt vaak nog lekkerder als de smaken een dag kunnen intrekken, waardoor het ideaal is voor mealprep.. <h4>Wat zit er allemaal in goulash? </h4> De basis van goulash bestaat uit rundvlees, ui, paprika en tomatenpuree. Vaak worden er ook paprika’s, aardappelen, wortel en runderbouillon toegevoegd voor extra vulling en smaak. <h4>Welke kruiden door goulash?</h4> Paprikapoeder (zoet of gerookt) is onmisbaar, net als laurierblad, karwijzaad en soms een snufje cayennepeper voor wat pit. Ook peterselie of dille is lekker om het gerecht mee af te maken.