4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Snelle risotto met groene kool en worstjes

Snelle risotto met groene kool en worstjes

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

4 verse worsten

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes pancetta
8 plakjes ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

300 gram snelkookrijst

dit product is niet beschikbaar

400 gram groene kolen
1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en fruit de ui circa 4 minuten.
  • 2 Voeg de koolreepjes toe en roerbak circa 2 minuten mee.
  • 3 Voeg de rijst en een gedeelte van de bouillon toe tot de bouillon weer kookt.
  • 4 Voeg steeds een beetje bouillon toe tot de rijst en de kool na circa 8 minuten gaar zijn. Leg het deksel op de pan om de rijst warm te houden.
  • 5 Rol intussen het spek om de halve worstjes.
  • 6 Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de worstjes in circa 10 minuten om en om gaar en bruin.
  • 7 Serveer de risotto op warme borden met 2 stukjes worst per persoon.

bereidingstip

Het vlees van verse worstjes is al heerlijk gekruid, ideaal om mee te variëren. Wikkel er bijvoorbeeld een plakje spek om zoals bij dit recept en je hebt weer een compleet ander stukje vlees. Ook lekker: verwijder het velletje van de worstjes en rol balletjes van het worstvlees. Gebruik deze gekruide gehaktballetjes bijvoorbeeld in de soep of pastasaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 675 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 29 gram