2 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Snelle vissoep met knoflookbrood

Snelle vissoep met knoflookbrood

ingrediënten


20 min
2 personen
125 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

250 gram gemengde zeevruchten
stokbrood

dit product is niet beschikbaar

bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

30 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

400 gram Italiaanse wokgroenten

dit product is niet beschikbaar

350 gram gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de ovengrill voor. Meng de bouillon, helft van de knoflook en de gezeefde tomaten in een soeppan. Voeg de roerbakgroenten toe en laat 10 minuten koken op een lage stand.
  • 2 Meng de boter met de helft van de peterselie, overige knoflook, zout en peper. Bestrijk de plakken stokbrood met deze kruidenboter. Gril het brood onder de grill tot het knapperig is.
  • 3 Roer intussen de zeevruchten en helft van de crème fraîche door de soep. Laat nog 3 minuten koken en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep de soep in kommen. Maak af met een schepje crème fraîche en de overige peterselie. Serveer met het knoflookbrood.

bereidingstip

Een restje van deze vissoep is de volgende dag ook nog erg lekker, warm op in de pan of magnetron. . Voeg naar smaak een scheutje citroen toe aan deze soep om de soep frisser te maken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 735 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 31 gram