- 1 Verwarm de ovengrill voor. Meng de bouillon, helft van de knoflook en de gezeefde tomaten in een soeppan. Voeg de roerbakgroenten toe en laat 10 minuten koken op een lage stand.
- 2 Meng de boter met de helft van de peterselie, overige knoflook, zout en peper. Bestrijk de plakken stokbrood met deze kruidenboter. Gril het brood onder de grill tot het knapperig is.
- 3 Roer intussen de zeevruchten en helft van de crème fraîche door de soep. Laat nog 3 minuten koken en breng op smaak met zout en peper.
- 4 Schep de soep in kommen. Maak af met een schepje crème fraîche en de overige peterselie. Serveer met het knoflookbrood.
bereidingstip
Een restje van deze vissoep is de volgende dag ook nog erg lekker, warm op in de pan of magnetron. . Voeg naar smaak een scheutje citroen toe aan deze soep om de soep frisser te maken.