4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Snijbonen-frittata met geitenkaas

Snijbonen-frittata met geitenkaas

ingrediënten


20 min
4 personen
1 handje peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels room

dit product is niet beschikbaar

5 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

200 gram aardappelschijfjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram snijbonen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de snijbonen in circa 3 minuten beetgaar in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. Verhit intussen 1 eetlepel olie in een grote koekenpan en bak hierin de aardappelschijfjes op middelhoge stand om en om tot ze licht gekleurd zijn. Schep de aardappelschijfjes en snijbonen in een grote kom om met de geitenkaas en tomaat.
  • 2 Klop de eieren met de room, zout en peper los in een andere kom en giet dit bij de aardappel en bonen. Meng goed door elkaar. Verhit intussen de rest van de olie in een grote koekenpan op middelhoge stand en giet het hele mengsel in de pan. Schud een beetje zodat alles zich goed verdeelt en strijk de bovenkant glad. Leg een deksel op de pan en laat de frittata in 5-8 minuten garen op de laagste stand.
  • 3 Keer de frittata met behulp van het deksel om en bak ook aan de andere kant in circa 5 minuten lichtbruin. Bestrooi met de peterselie.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 17 gram