4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
home recepten Soep van witte asperges en kervel

Soep van witte asperges en kervel

ingrediënten


30 min
4 personen
1 snufje nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

bosje verse kervel
100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

500 gram witte asperges

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de boter en fruit de ui in circa 8 minuten op lage stand glazig.
  • 2 Snijd ondertussen de topjes van de asperges af en kook deze apart in een laagje water met zout in circa 4 minuten beetgaar.
  • 3 Snijd het onderste houtachtige gedeelte weg en snijd de rest van de asperges in kleine stukjes. Fruit deze een paar minuten met de ui mee tot ze glanzen.
  • 4 Voeg de bouillon toe en laat de aspergestukjes in circa 15 minuten gaar koken.
  • 5 Voeg de room en het grootste gedeelte van de kervel toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • 6 Voeg de aspergepuntjes toe en warm de soep nog een paar minuten door. Serveer direct met wat kervelblad.
  • 7 Lekker met toast en roomboter.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 115 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 2 gram