4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
home recepten Soja-bechamelsaus met parmezaan

Soja-bechamelsaus met parmezaan

ingrediënten


25 min
4 personen
nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter sojadrank

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Laat de boter smelten in een pan met dikke bodem. Voeg de bloem toe en roer goed door. Bak 1-2 minuten op een lage stand om de bloem te garen.
  • 2 Voeg langzaam de sojadrink toe en breng al roerend aan de kook. Laat op lage stand nog circa 5 minuten zachtjes koken.
  • 3 Roer de Parmezaanse kaas erdoor tot deze is gesmolten en breng verder op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

bereidingstip

Lekker als basis voor pasta’s als lasagne en cannelloni.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 295 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 17 gram