8 personen
eenvoudig
15 min.
tussendoortje, nagerecht
home recepten Sorbetijs blauwe bessen-citroen

Sorbetijs blauwe bessen-citroen

ingrediënten


15 min
8 personen
400 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

8 ijsvormpjes

  • 1 Breng de suiker met 125 ml water aan de kook en roer tot de suiker is gesmolten. Laat de siroop wat afkoelen.
  • 2 Voeg de citroenrasp en het citroensap, de blauwe bessen en een snufje zout toe en pureer.
  • 3 Vul de ijsvormpjes voor 3/4 met het fruitmengsel en zet ze zonder stokjes 1 uur in de diepvries.
  • 4 Verdeel 100 gram blauwe bessen erover. Roer met een spies of satéprikker zodat de bessen verspreid worden en vries verder met de stokjes erin.

bereidingstip

Zo maak je sorbetijs Je hebt altijd suiker(siroop) nodig om te zorgen dat het ijs een mooie structuur krijgt en niet te brokkelig wordt. Dat likt immers helemaal niet lekker. . Laat de siroop altijd iets afkoelen voordat je deze mengt met het fruit. . De vriestijd is 3-4 uur. Zet de stokjes in de ijsjes na circa 1 uur vriezen zodat ze recht in de vormpjes staan.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 55 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 0 gram