8 personen
eenvoudig
15 min.
tussendoortje, nagerecht
home recepten Sorbetijs framboos-sinaasappel

Sorbetijs framboos-sinaasappel

ingrediënten


15 min
8 personen
75 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter mineraalwater

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

300 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

8 ijsvormpjes

  • 1 Pureer de frambozen en wrijf ze door een zeef om de pitjes te verwijderen.
  • 2 Breng het sinaasappelsap, het mineraalwater en de suiker aan de kook en roer tot de suiker is gesmolten.
  • 3 Giet het suikersiroopmengsel bij de frambozenpuree en roer goed om. Vul de vormpjes en vries in.

bereidingstip

Zo maak je sorbetijs Je hebt altijd suiker(siroop) nodig om te zorgen dat het ijs een mooie structuur krijgt en niet te brokkelig wordt. Dat likt immers helemaal niet lekker. . Laat de siroop altijd iets afkoelen voordat je deze mengt met het fruit. . De vriestijd is 3-4 uur. Zet de stokjes in de ijsjes na circa 1 uur vriezen zodat ze recht in de vormpjes staan.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 65 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 1 gram