8 personen
eenvoudig
15 min.
tussendoortje, nagerecht
home recepten Sorbetijs rabarber-druiven

Sorbetijs rabarber-druiven

ingrediënten


15 min
8 personen
50 milliliter honing

dit product is niet beschikbaar

125 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter rode druivensap

dit product is niet beschikbaar

500 gram rabarber

benodigdheden

8 ijsvormpjes

  • 1 Kook de rabarber met het rodedruivensap en de suiker 10-12 minuten. Laat wat afkoelen.
  • 2 Pureer de rabarber met het kookvocht en meng er de honing door. Vul de vormpjes en vries in.

bereidingstip

Zo maak je sorbetijs Je hebt altijd suiker(siroop) nodig om te zorgen dat het ijs een mooie structuur krijgt en niet te brokkelig wordt. Dat likt immers helemaal niet lekker. . Laat de siroop altijd iets afkoelen voordat je deze mengt met het fruit. . De vriestijd is 3-4 uur. Zet de stokjes in de ijsjes na circa 1 uur vriezen zodat ze recht in de vormpjes staan.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 105 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 1 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté