4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht

Sosaties

ingrediënten


25 min
4 personen
3 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

350 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

3 uien

dit product is niet beschikbaar

150 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

150 gram bacon

dit product is niet beschikbaar

600 gram varkenshaas

benodigdheden

barbecue

8 spiesen

  • 1 Rijg de vleesblokjes afgewisseld met opgerolde plakjes bacon, abrikozen en partjes ui aan de spiesen. Bewaar het marinadevocht.
  • 2 Rooster de sosaties op de barbecue in 10-12 minuten rondom bruin en gaar. Breng de rest van de marinade aan de kook en kook zachtjes 2 minuten. Leng de maizena aan met 3 eet- lepels water. Verwijder de laurierblaadjes en bind het vocht met de maizena. Schenk de saus over de spiesjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 465 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 44 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté