6 personen
gemiddeld
120 min.
hoofdgerecht
home recepten Soto Ajam - Indonesische kippensoep

Soto Ajam - Indonesische kippensoep

ingrediënten


120 min
6 personen
2 eetlepels wokolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

eetlepel sambal

dit product is niet beschikbaar

1 theelepels komijnpoeder (djinten)
2 theelepels kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

verse gember

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

1 zakje emping
1 zakje kroepoek

dit product is niet beschikbaar

ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

1 bakje gebakken uitjes

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

100 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

250 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 bosje bladselderij

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel serehpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 soepkip

  • 1 Leg de kipdelen, sereh, prei en de helft van de bladselderij in een soeppan en giet er circa 1,5 liter water op zodat de kip goed onderstaat.
  • 2 Laat op een lage stand 1-1,5 uur trekken tot de kip gaar is.
  • 3 Wrijf de ingrediënten voor de boemboe in een vijzel tot een pasta.
  • 4 Fruit de boemboe 2-3 minuten en schep er een beetje van de kippenbouillon door.
  • 5 Schep de gare kip uit de pan, verwijder het vel en pluk het vlees van de botten.
  • 6 Schep de boemboe door de bouillon.
  • 7 Voeg het kippenvlees, de aardappel, rijst, taugé, bosui en de rest van de bladselderij toe en verwarm zonder te koken.
  • 8 Verdeel de eieren over soepborden of kommen en schep de bouillon erop.
  • 9 Serveer met de uitjes, ketjap en kroepoek.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 35 gram