4 personen
gemiddeld
10 min.
hoofdgerecht
home recepten Soufflé van pompoenstamppot met camembert

Soufflé van pompoenstamppot met camembert

ingrediënten


10 min
4 personen
20 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

200 gram camemberts

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

500 gram pompoenstamppot

benodigdheden

4 souffléschaaltjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Laat de stamppot buiten de koelkast op temperatuur komen.
  • 2 Klop de eiwitten in een schone kom met een elektrische mixer en een snuf zout tot stijve pieken. Klop de eidooiers in een andere kom schuimig en klop de stamppot erdoor tot een egaal mengsel.
  • 3 Zet de ovenschaaltjes in een grote ovenschaal of bakblik. Spatel de eiwitten door het stamppotbeslag en verdeel het mengsel over de schaaltjes.
  • 4 Leg een stukje camembert op elke portie en bestrooi met de amandelen. Bak de soufflés in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin. Serveer direct.

bereidingstip

Het recept voor pompoenstamppot met spinazie en krokante geitenkaas vind je elders op boodschappen.nl. Lekker met een groene salade.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 320 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 22 gram