4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, voorgerecht
recepten Spaanse gefrituurde aubergine met honing en amandelen

Spaanse gefrituurde aubergine met honing en amandelen

ingrediënten


20 min
4 personen
basilicum

dit product is niet beschikbaar

honing
zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eiwitten

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter mineraalwater met koolzuur

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

20 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Klop de bloem met de olijfolie en het mineraalwater tot een beslag. Klop de eiwitten in een andere kom stijf met een snuf zout en spatel in gedeeltes door het beslag.
  • 2 Verhit een laag zonnebloemolie in een hapjespan. Veeg de plakjes aubergine schoon en haal ze door het beslag.
  • 3 Frituur de aubergine in porties aan beide kanten goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Besprenkel de aubergine met honing en bestrooi met de amandelen en eventueel basilicum. Serveer warm.

bereidingstip

Dit recept is lekker als voorgerecht of als nagerecht met een bolletje ijs.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté